Leonardo Francalanci

President Castello di Monterinaldi

castello-monterinaldi-vignaioli-di-radda-panorama

Castello di Monterinaldi

Paolo Nocentini bought Castello di Monterinaldi in March 2023 with the clear goal of producing high quality wines in one of the most well-suited areas of Chianti Classico.

The farm consists of one large area of 250 hectares, 50 hectares of which are vineyards.

The vineyards are planted on the slopes of the Chianti mountains and have perfect southern exposure.

An ideal terrior to enhance the expression of Sangiovese, the elegant wines produced here reflect the territory and can be aged a long time in the cellar.

  • Vendita diretta di prodotti aziendali
    Da metà Marzo a Novembre, 7 giorni su 7 dalle 10 alle 18.
    Da Dicembre a metà Marzo dal Lunedì al Venerdì dalle 10 alle 17.
  • Azienda Biologica Certificata in etichetta
    In conversione
  • Ettari totali di terreno
    250
  • Ettari a vigneto
    50 (di cui 49 iscritti a Chianti Classico)
  • Produzione enologica
    90000
  • Ettari a oliveto
    12

castello-monterinaldi-vignaioli-di-radda-vini